Montaj Linoleum

Montaj rapid cu echipe calificate

Astfel, pe langa clasicul covor din PVC, linoleumul este o varianta optima atat din punct de vedere estetic, cat mai ales din punct de vedere tehnico-functional. Este nelipsit din institutiile medicale, comerciale sau tehnice, care solicita un nivel crescut de siguranta si integritate. In felul acesta, materialul rezistent pastreaza o curatenie de durata si impiedica formarea bacteriilor.

Un montaj linoleum realizat corect se reflecta in durata de viata a podelei si presupune metode simple de mentenanta, dar si modele deosebite de design. Materialul se regaseste pe piata sub forma de role de diferite latimi, iar din aceasta cauza este necesar sa apelati la specialisti in montaj linoleum, astfel incat portiunile sa se imbine perfect si sa nu prezinte spatii inguste in care se pot infiltra ulterior bacteriile.

Dupa alegerea linoleumului este initiat procesul de pregatire a podelelor. Acesta poate fi aplicat pe orice tip de suprafata, fie ca este vorba despre plastic, linoleum deja existent sau chiar beton, atata timp cat este o suprafata plana. Pentru realizarea cu succes a unei astfel de operatiuni, specialistul are nevoie de o amorsa acrilica, sapa de autonivelare, care sa fie realizata din ciment, adeziv acrilic care nu contine solventi pentru lipire si un adeziv de contact cu ajutorul caruia sunt lipite plintele.

Procesul efectiv de montaj linoleum presupune aplicarea unor fasii in mod repetitiv, dispuse una langa cealalta. Profesionistii recomanda ca montajul de linoleum sa se faca din mijlocul camerei, astfel incat, atunci cand utilizatorul este nevoit sa decupeze materialul, sa faca acest lucru in zona periferica si nu in cea de mijloc, care se afla la vedere. Decupajul poate fi realizat cu un cutter, iar pentru curbe poate fi folosita si foarfeca. In momentul in care procesul de montaj linoleum este finalizat, se intervine cu plinta, care are rolul de a acoperi eventualele gauri sau margini necorespunzatoare, care au ramas in urma montarii.