Covor PVC cabinete medicale

Avantaje covore PVC pentru cabinete medicale

Domeniul sanatatii este unul destul de sensibil, din multe puncte de vedere. Institutiile au nevoie de o atentie deosebita in contextul in care pacientii au nevoie de un mediu dezinfectat, care sa nu permita plasarea bacteriilor. Pentru amenajarea acestor tipuri de spatii este nevoie de covoare PVC pentru cabinete medicale, care sunt foarte usor de curatat si intretinut.

De aceea, podelele din spitale, cabinete medicale sau alte institutii de acest tip trebuie sa respecte o serie de conditii esentiale: sa ofere siguranta in mers, sa fie simplu de curatat si dezinfectat, sa fie tratate si igienizate si sa nu aiba rosturi. De aceea, specialistii recomanda anumite tipuri de covoare PVC realizate special pentru cabinete medicale. Pentru aceste spatii deosebite sunt necesare pardoseli antiderapante, din material acustic, care isi pastreaza proprietatile si sunt foarte usor de curatat.

Tipuri de covoare PVC pentru cabinete medicale

Covor PVC Tarkett Optima – pastreaza suprafetele intacte pentru o perioada foarte lunga de timp. De aceea, reprezinta o solutie ideala pentru spitale, cabinete medicale si alte institutii ale sanatatii. Este realizat din policlorura de vinil si ofera o paleta extinsa de culori, care ofera posibilitatea de a jongla cu culorile si modelele pentru diferite spatii. Are o structura omogena si antibacteriana. Specialistii recomanda aplicarea acestui tip de pardosela, in special in zonele in care se simte necesitatea unui nivel crescut de igiena. Nu isi modifica proprietatile in timp, are o durata mare de viata si o rezistenta ridicata la zgarieturi.

Covor PVC SPARK – are o structura eterogena si este prevazut cu un strat ce atinge 0.7 mm grosime. De aceea, reprezinta o solutie ideala pentru spitale si cabinete medicale, locuri unde se simte necesitatea unei igiene crescute. Are caracteristici antibacteriene astfel ca ajuta la mentinerea unui nivel optim al igienei. Montajul se face diferit in functie de spatiile specifice.

Covor PVC Stella – este alcatuit tot din policlorura de vinil, astfel ca are proprietati antibacteriene care il fac ideal pentru montarea in institutii ale sanatatii, unde nivelul de igiena trebuie sa fie unul ridicat. Este tratat „TopClean”, astfel ca se curata repede si eficient si reuseste sa faca fata traficului intens, cum este cel din spitale sau cabinete medicale. Este, de asemenea, foarte versatil, astfel ca ofera posibilitatea stabilirii unor decoruri specifice, unice, in care se reflecta identitatea fiecarei institutii in parte.

Covor PVC Cristal – este foarte simplu de gestionat si are un aspect stralucitor. Montarea acestui tip de pardoseala se face cu ajutorul unor aparate de sudura, ce folosesc aer cald si care au rolul de a termosuda la imbinari. Are proprietati antibacteriene, astfel ca este o solutie ideala pentru institutiile medicale din intreaga tara.

Covor Smart Tarkett – este un produs heterogen, alcatuit din doua straturi: unul de uzura, realizat din PVC, care este un material flexibil si omogen si unul de tip suport, care este armat cu o fibra din sticla. In felul acesta, produsul dovedeste rezistenta ridicata, dar si stabilitate si flexibilitate. Suportul este fabricat din spuma poliuretanica, astfel ca reuseste sa absoarba zgomotul, dar si sa previna aparitia bacteriilor. De aceea, un astfel de covor pvc este recomandat pentru cabinetele medicale.

Covor PVC Granit – satisface dorintele pacientilor de a beneficia de un mediu placut si igienizat, care sa pastreze si linistea specifica unei astfel de institutii. Acest material permite aplicarea diferitelor tipuri de culori si solutii, avand un design modern si foarte placut. Este rezistent la trafic si zgarieturi, astfel ca este un produs durabil. Se curata foarte usor si mentine un standard inalt al nivelului de curatenie.

Instalarea unui covor pvc pentru cabinetele medicale reprezinta o solutie pe termen lung, care se dovedeste foarte avantajoasa. Materialul este rezistent la influenta agentilor chimici si are functii antiderapante si antistatice. Prezinta o rezistenta deosebita si caracteristici antibacteriene, astfel ca indeplineste normele din domeniul medical.